Grasboom Utrecht Clophaemer bestaat 10 jaar

Tien jaar geleden betrokken in Utrecht in het gebouw De Clophaemer de eerste bewoners hun appartement. De Clophaemer was het eerste wooninitiatief van De Grasboom voor (jong)volwassenen met autisme en een normale tot hoge intelligentie.

Onder de paraplu van De Grasboom bestaan inmiddels 9 wooninitiatieven: 3 in Utrecht, 2 in Hilversum, 1 in Amersfoort, 1 in Leusden, 1 in Veenendaal en heel recent erbij gekomen is het wooninitiatief in Hoofddorp. Dankzij De Grasboom hebben meer dan 100 (jong)volwassenen een eigen plek waar ze zich kunnen ontwikkelen naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid.

Een 10-jarig bestaan is een noemenswaardige mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Om dit te vieren heeft de zorgcommissie van de Clophaemer een kookboek voor bewoners gemaakt, gevuld met lekkere recepten van ouders en begeleiders. De recepten zijn geplastificeerd en zitten los in een mooie map. Alles zit overzichtelijk gerangschikt in een gepersonaliseerde map. We hopen dat de bewoners hieraan veel kookplezier mogen beleven!