Thema-avond Autisme en Wonen op woensdag 13 september

Op woensdagavond 13 september organiseert Autisme Woerden samen met De Woongaard de thema-avond Autisme en Wonen met vertegenwoordigers van Stichting de Woongaard, Stichting De Grasboom, de gemeente Woerden en Cazas Wonen. De avond vindt plaats in De Plint aan de Josef Israëlslaan 20 in Woerden van 20.00 tot 22.00 uur, (inloop vanaf 19.40 uur)

Het is een gegeven dat je zoon of dochter eens op zichzelf gaat wonen en het is goed om te beseffen dat het een heel proces is om zover te komen, zowel voor de kinderen als voor de ouders. Voor je kind met autisme kan het soms vele jaren duren voordat je de ideale woonvorm gevonden hebt. En wat als je vanuit een ouderinitiatief een dergelijk woonproject zou willen opzetten?

Woonproject

In Woerden is zo’n project van start gegaan onder de naam Grasboom Woerden door de stichting De Woongaard. Het gaat om vijftien sociale huurwoningen in Snellerpoort, waarvan de bouw eind 2023 begint. De initiatiefnemers zoeken andere actieve ouders van jongeren vanaf 23 jaar (tot middelbare leeftijd), met autisme om dit ouderinitiatief verder vorm te gaan geven.

Programma

Op deze avond zijn er drie partijen te gast die voor de pauze hun bijdrage aan het wooninitiatief toelichten. Na de pauze is er tijd voor vragen en antwoorden.

19.40 uur: Inloop met koffie en thee (gratis).

20.00 uur: Opening door Autisme Woerden

20.15 uur: Teus van Vliet voorzitter van stichting de Woongaard

20.30 uur: Pieter Rem stichting De Grasboom. Over de ervaring met meerdere ouderinitiatieven en de toetsing van de bewoners.

20.40 uur: Gemeente Woerden over de voorwaarden van toewijzing.

20.50 uur: Cazas Wonen over het bouwplan De Berk in Snellerpoort.

21.00 uur: Pauze en aansluitend de gelegenheid om vragen te stellen of met de deskundigen in gesprek te gaan.

21.30 uur: Einde

Adres & aanmelden

Locatie: De Plint, Jozef Israëlslaan 20 – 3443 CS Woerden.
Datum & tijd: 13 september 20:00 tot 22:00 (inloop vanaf 19:40)
Toegang gratis

Je kunt je voor de thema-avond opgeven via: aanmelden@autismewoerden.nl. De avond is vooral bedoeld voor (jong) volwassenen met autisme en hun ouders. Er is een beperkt aantal zorgverleners welkom. Wil je bij de aanmelding aangeven tot welke doelgroep je behoort? (ouder; bewoner; zorgverlener)

Zie ook op De Grasboom: Gemeente Woerden start informatietraject met ouderinitiatief voor nieuwe locatie

Zie ook op Grasboom Woerden: Introductie