Recept van het seizoen – vervolg van het kookboek

In augustus vierde Grasboom Utrecht Clophaemer haar 10-jarig jubileum. Een belangrijke mijlpaal van het eerste project van de Grasboom.

Om dit te vieren hebben we als zorgcommissie een kookboek samengesteld voor de bewoners. Met dank aan ouders, begeleiders en betrokkenen konden we een losbladig, gevarieerd kookboek aanbieden met gelamineerde bladzijden. Daarbij is gebruik gemaakt van een indeling in 5 verschillende categorieën:

  • basisrecepten,
  • hoofdgerechten
  • zoete gerechte
  • taarten en koekjes
  • en last but not least bijgerechten.

Het is prachtig geworden, vinden we zelf. En we willen het kookboek een vervolg geven. Op de website van de Grasboom zal ieder seizoen een recept in dezelfde overzichtelijke opmaak gepubliceerd worden, als aansporing voor de bewoners om te gaan koken. Alleen of samen. Want wat is er nou leuker dan samen koken, als groep met de begeleiding, maar ook gewoon met samen een andere bewoner of met je vrienden of ouders.

We voegen nog een extra dimensie toe aan het vervolg van het kookboek. We vragen bewoners (of ouders) die een recept gemaakt hebben een foto van het resultaat te maken en deze op te sturen naar een van de webmasters, zodat die het kunnen plaatsen op de website.

Hiermee willen we twee dingen bereiken: met foto’s de website dynamischer maken én meer bezoekers trekken. Van sommige bewoners hoorden we dat zij foto’s van het eindresultaat in het kookboek misten. Dit euvel is op deze manier meteen verholpen.