Oliebollen-borrel op de Clophaemer

Wat een verrassing was dat. Kregen de ouders toch zo maar een uitnodiging van bewoners om op 29 december 2019 oliebollen te komen eten!

In december worden er in Nederland traditiegetrouw veel oliebollen gebakken en gegeten. Ook de bewoners van de Clophaemer houden van oliebollen en gezelligheid. De aller-lekkerste zijn natuurlijk de zelf gemaakte verse oliebollen. En hoe leuk is het dan dat ouders mogen komen proeven.

Al op de trap en de gang kwam je de geur van vers gebakken oliebollen tegemoet en in de groepsruimte was het een drukte van belang. Het deeg stond al te rijzen. Sommige bewoners schilden of sneden appels, een ander stond bij de frituurpan te bakken.

En de oliebollen waren echt verrukkelijk! Met of zonder kaneelsuiker, en speciaal op verzoek ook enkele zonder rozijnen. Zonder twijfel de lekkerste oliebollen ooit. De oliebollenbakkers waren goed op dreef en bakten schalen vol. Wie wilde kon zelfs nog een zakje mee naar huis nemen. De oliebollen die nog daarna over bleven werden door de bewoners naar het daklozencentrum gebracht. Wat een geweldig initiatief!

Met dank aan de bewoners en Pieternel kijken we terug op een hele fijne en gezellige middag.

We wensen iedereen een goed uiteinde en een voorspoedig begin van het jaar 2020!